2008. március 9., vasárnap

Látom, hiszem, akarom... elcseszem

Bár megfogadtam, hogy a személyes blogba politika nem fog kerülni, ez egy kivételes alkalom. Egyrészt azért, mert ma volt a népszavazás, másrészt meg én vagyok a blogíró, és én döntöm el mikor mit írok.

Igen. Nem. Nem. Ez volt az én helyes sorrendem. Csak harmada a viktori álomnak, de úgy érzem igazságos harmad. Úgy érzem számít. Úgy érzem számít. Úgy érzem számit.

Ha elég sokat mondogatom, akkor talán elkezdek hinni benne.

Mert a kicseszett igazság az ladies and gentleman, hogy igazából ez a népszavazás nem számít. Kidobott pénz volt, egy viktori idiotizmosnak köszönhető, nagyon drága közvéleménykutatás. Azt tudhatjuk majd meg belőle, hogy a magyar állampolgárok nagy része nem szeretne semmiért se fizetni. A magyar átlagpolgár azt szeretné, hogy az állam lehetőleg minél több pénzt utaljon a számlájára, és hagyja békén. "És még a ház is legyen ingyen" ahogy a Földes mondta ma délután raid előtt nem sokkal.

Az igazság az, hogy hiába szavazzák le a dolgokat jelen pillanatban, a kormány dönthet úgy, hogy hülyék vagytok gyerekek, márpedig ez lesz, és kész. Kockáztat néhány szavazást, aztán csókolom. A kormány dönthet úgy is, hogy jó legyen, hagyjuk.

De a kormánynak ki kell fizetnie az államadósságot, és rendeznie kell a költségvetést. Miből oldják meg, vegyenek fel hitelt?

Az igazság az, hogy akármit csinálunk, a kormánynak kell az extra bevétel. Az autópályaépítést nem fogják abbahagyni, mert kell a Kóka cégének a munka, ezért a mi pénztárcánkra szállnak rá. Ha nem lesz se tandíj, se vizitdíj, se kórházi napidíj, attól még fizetni kell, csak másért. Mondjuk a fogyasztási cikkek adóját növelik meg jobban, vagy az ÁFÁ-t.

Viktor ostobán áll hozzá a népszavazáshoz: ne higgyük azt, hogy mint köznép, mi itt majd kormányozni fogunk. Az a ploretárdiktatúra hagymázas rémálma. A demokrácia az, ahol a köznép választ vezetőt, és nem kell félnie attól, hogy ha ellentétes a nézőpontja az uralkodó ideológiával. Ha nem tetszik valami, lehet demonstrálni, de ha elkezdünk kockaköveket hajigálni, hát ne lepődjünk meg, ha a bordáink közé repül egy gumilövedék, és azon se, hogy a Magyar Köztársaság rendőrsége nem a korrektségről és a szabályszerű, demokratikus eljárásról híres.

Azért gondoljunk arra is, hogy elődeink évszázadon keresztül nem kapták meg azt a jogot, hogy szabad véleményt formálhassanak ebben az országban.

9 megjegyzés:

Névtelen írta...

ez most így nem kampánycsendsértés amúgy?

Névtelen írta...

Nem! Mert ez egy magán blog.

Névtelen írta...

A sorrend nálam is ugyanez volt; sőt, az első IGEN is csak azért lett az, ami, mert szolidáris akartam lenni a -- velem ellentétben -- jól teljesítő hallgatótársaimmal.

Egyébként nem oszt nem szoroz, megdöbbentő volt számomra a részvételi arány, az eredmény már nem annyira.

Viszont az Index szerzője -- nagyon helyesen -- megírta, hogy itt bizony nem szaros háromszáz forintokról döntött az Istenadta Nép, hanem a kormány iránti unszimpátiáját juttatta kifejezésre.

Katasztrofális helyzetben van az egyébként sem túl acélos MSZP -- Gyurcsány Feri menni fog, jönnek helyette Orbán "Spirituális Vezető" Viktor paneltáltosai. Hogy ez kinek lesz jó, ki-ki döntse el maga.

Részemről azt látom, hogy az ország a kilencvenes évek eleje óta óriási lejtmenetben van, és talán nincs is már kiút. Szarban a haza. (Ráadásul úgy veszem észre, megint kezdődik a két részre szakadás, meg a barátságok politikai alapon való tönkretétele.)

Ez van, gyerekek.

Névtelen írta...

Az ország 60 óta van lejtmenetben...

stark írta...

Vagy 1526 óta.

Névtelen írta...

http://index.hu/politika/belfold/2006/valasztas/pturul/0311ugng/

Ezt azonnal látnotok kell!

Névtelen írta...

http://index.hu/politika/belfold/2006/valasztas/pturul/0311ugng/

így lesz jó

Névtelen írta...

Na mindegy, a végére még a perjel után írjátok be, hogy 0311ugng

stark írta...

Van új videó:

http://www.indavideo.hu/video/A_kormanyzati_negyed